Gimnastično društvo Novo mesto

43. odprto prvenstvo Bežigrada in finale Pokala Slovenije v skokih z MPP

V nedeljo 8.4.2018 sta v Ljubljani potekali kar dve tekmovanji v skokih z male prožne ponjave; 43. odprto prvenstvo Bežigrada in finale pokala Slovenije. Telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto so se ponovno odrezali fantastično.
V kategoriji cicibanov je presenetil Ivan Ilovar, ki je osvojil drugo mesto in s tem svojo prvo medaljo na tekmovanjih.
Mlajši dečki se lahko pohvalijo z osvojitvijo četrtega mesta ekipno z minimalnim zaostankom za zmagovalnim odrom.
Starejši dečki pa so pobrali vse, kar se je dalo. Ekipno so v sestavi Tim Brodnik, Luka Ilovar, Lev Špes, Jakob Hvala, Val Kulovec in Domen Lovše, premagali konkurenco in z naskokom osvojili prvo mesto. Posamezno se je najbolj odrezal Tim Brodnik, ki si je s prvim mestom okoli vratu nadel zlato medaljo. Na zmagovalnih stopničkah se mu je pridružil Luka Ilovar, ki je osvojil bron, njun uspeh pa je dopolnil še Lev Špes s šestim mestom.
S tem so si zagotovili tudi nastop v finalu pokala Slovenije za leto 2018. Po dodatnih dveh skokih so vsi samo še napredovali, če temu lahko tako rečemo, saj je Tim Brodnik samo potrdil in povečal točkovno razliko, kar mu je prineslo novo zlato medaljo. Z odličnim finalnim nastopom je napredoval mesto višje Luka Ilovar in osvojil srebro, Lev Špes pa se je prebil na četrto mesto. To je bilo dovolj, da si je Tim Brodnik v skupnem seštevku delil naslov pokalnega zmagovalca Slovenije za leto 2018, Luka Ilovar pa je zasedel tretje mesto. Lev Špes je ostal četrti.
Trenerja Nina in Metod sta bila presrečna, saj si lepšega zaključka v skokih z male prožne ponjave nista mogla zamisliti. Prav tekmovalci Gimnastičnega društva Novo mesto so bili na tekmovanju odlični.

Metod Gradišar