45. Holyjev memorial (Brežice 2017)

Sobota, 28.10.2017, je bila za tekmovalce Gimnastičnega društva Novo mesto zelo uspešna. Udeležili so se tekmovanja v Brežicah, kjer je potekal že 45. Holyjev memorial, največji gimnastični dogodek v tem delu Slovenije. Tekmovalci GD Novo mesto, ki so bili med najštevilčnejšimi udeleženci, so tekmovali v ženski in moški športni gimnastiki.

V ženski športni gimnastiki so tekmovalke osvojile kar 6 prvih in 2 drugi v posamični konkurenci. Prav tako so na zmagovalnih stopničkah 3 ekipe našega gimnastičnega društva, ki so osvojile 1 prvo in 2 drugi mesti.

V 1. stopnji deklice tekmujejo v dveh skupinah. V skupini do 8 let je Živa Tomažič osvojila 1.mesto. Alja Šepetavc je bila četrta in Melanie Cvelbar pa je peta. V skupini deklic starejših od 8 let je prav tako zmagala tekmovalka GD Novo mesto. Larisa Može je osvojila 1. mesto, takoj za njo pa se je na 2. mesto uvrstila še Tina Ovniček. Nika Belavič je bila četrta, Tija Hočevar pa peta. Ekipno so deklice 1.stopnje osvojile prvo in drugo mesto.

V 2. stopnji je zmagala Meta Kapš, ki je tekmovala v številčno najmočnejši kategoriji.

V 3. stopnji so deklice tekmovale v skupini do 10 let. Gaja Lalič je bila prva, Darja Preskar pa druga.

Pri deklicah 4. stopnje je zmagala Alina Brajer, njen uspeh pa je s petim mestom dopolnila še Ajda Bogataj. Deklice 4.stopnje (Alina, Ajda, Katarina, Gaja in Angelika) so bile ekipno druge.

V 5. stopnji je zmagala Živa Kregulj.

Pri dečkih so tekmovali 3 predstavniki Gimnastičnega društva Novo mesto. V OV1 je nastopil Ivan Ilovar, v OV2 Žiga Bat ter v OV3 Luka Ilovar. Najbolje se je uvrstil Luka, ki je bil v svoji kategoriji sedmi.

V Gimnastičnem društvu Novo mesto smo ponosni na uspehe svojih športnikov, ki s trdim delom in vztrajnostjo dosegajo lepe rezultate. Velik del zaslug za uvrstitve pa gre pripisati tudi vrhunski trenerski ekipi.