Gimnastično društvo Novo mesto

47. odprto prvenstvo bežigrada v skokih z MPP (april 2022)

Minuli vikend je v Ljubljani potekalo 47. Odprto prvenstvo Bežigrada in druga tekma za Pokal Slovenije 2022 v skokih z male prožne ponjave.

Na tekmi, kjer je nastopilo okrog 500 tekmovalcev iz vse Slovenije ter gosti iz Hrvaške in Srbije, so fantje iz Gimnastičnega društva Novo mesto ponovno dosegli odmevne rezultate ter posegli tudi na sam vrh.

Najprej so nastopili fantje v kategoriji mladincev in članov, ki so s svojim  nastopom napovedali izjemen rezultat. Ekipa mladincev (Lev Špes, Gal Utenkar, Teo Tomažič) je osvojila prvo mesto in naslov prvaka. Posamezno je tako kot prejšnjo tekmo blestel Lev Špes, ki je stopil na najvišjo stopničko in osvojil zlato medaljo. Za popolno zmagoslavje je s svojim nastopom poskrbel Tim Brodnik, ki je v kategoriji članov osvojil drugo mesto in naslov podprvaka.

Dobro se je odrezala tudi prva ekipa starejših dečkov ( Bon Košmerl, Lovro Selan, Vanja Milosavljević, Oskar Oblak, Nejc Klančar, Aljaž Plantan), ki je s četrtim mestom za las zgrešila zmagovalne stopničke.

V finalu, torej po dveh dodatnih skokih za Pokal Slovenije, sta nastopila Lev Špes in Tim Brodnik v združeni kategoriji mladinci/člani. Z odličnim nastopom je Lev Špes potrdil tudi skupno zmago v finalu   in postal tudi pokalni prvak Slovenije, Tim Brodnik je bil na koncu četrti.