50. Šalamunov memorial

V petek, 20.10., in soboto, 21.10.2017, je v Mariboru potekalo mednarodno tekmovanje v športni gimnastiki za ženske in moške, 50. Šalamunov memorial, ki so se ga udeležili predstavniki Avstrije, Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Malte, Ukrajine, Srbije in Slovenije. Tekmovanja so se udeležili tudi trije predstavniki Gimnastičnega društva Novo mesto.

V ženski konkurenci sta nastopili Neža Erpič v kategoriji deklic starih 12 let ali mlajše ter Vita Prijanovič v kategoriji deklic starih 10 let ali mlajše. Luka Bojanc je bil edini predstavnik GD Novo mesto v moški konkurenci in je nastopil v kategoriji članov, kjer je tekmovanje štelo tudi kot državno prvenstvo v absolutni kategoriji.

Neža Erpič je tokrat tekmovala kot članica državne reprezentance (Slovenija 1). Dekleta so ekipno osvojila odlično 2. mesto. Najboljšo uvrstitev je Neža dosegla na parterju, kjer je prejela šesto najboljšo oceno.

8-letna Vita Prijanovič je tokat prvič nastopila na mednarodnem tekmovanju.  Najboljšo uvrstitev je tudi ona dosegla na parterju. Prikazala je lepe vaje in povsem upravičila svoj nastop na tem tekmovanju.