Gimnastično društvo Novo mesto

Državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave 2018

Minulo soboto (3.2.2018) je v Novem mestu prvič potekalo Državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave. Na tekmo je bilo prijavljenih preko 500 tekmovalcev iz 18 različnih društev. Kljub slabemu vremenu se je tekmovanja udeležila večina prijavljenih tekmovalcev, ki so skoraj povsem napolnili dvorano Leona Štuklja.
Novomeški telovadci in telovadke so nastopili v štirih starostnih kategorijah (cicibani, mlajši dečki in mlajše deklice, starejši dečki in starejše deklice ter mladinci). Kot prvi je Gimnastično društvi Novo mesto zastopal Ivan Ilovar pri cicibanih in osvojil odlično peto mesto.
V kategoriji mlajših dečkov so fantje z ekipo v sestavi Val Udovič, Erazem Kovač, Gašper Pureber, Gašper Kovač, Pino Marš in Bat Žiga pristali na zmagovalnem odru kot tretji. Najboljša kot posameznika sta bila Val Udovič deseti in Erazem Kovač enajsti. Deklice iz GD Novo mesto so tokrat prvič nastopile v kategoriji mlajših deklic..
Nastop starejših dečkov sta med vsemi najbolj zaznamovala Tim Brodnik in Luka Ilovar, saj je Tim postal državni podprvak, Luka pa je osvojil tretje mesto. Oba sta bila tudi v ekipi , ki je v sestavi Tim Brodnik, Luka Ilovar, Val Kulovec, Nejc Pečjak, Jakob Hvala in Domen Lovše osvojila srebro medaljo.
Deklice so prvič nastopile tudi v kategoriji starejših deklic, najbolj pa se je izkazala Živa Kregulj z devetim mestom.
Trenerja fantov Nina in Metod sta bila z doseženimi rezultati zopet izredno zadovoljna, saj ne pomnita več, kdaj sta nazadnje prišla domov brez osvojene medalje na skokih z MPP.

Metod Gradišar