Državno prvenstvo v ženski in moški športni gimnastiki 2016

20161209_165826

Minuli vikend je bil v Športni dvorani Leona Štuklja gimnastično obarvan, saj so tako v soboto kot tudi v nedeljo potekale tekme v okviru Državnega prvenstva v ženski in moški športni gimnastiki, ki se jih je udeležilo več kot 370 tekmovalk in tekmovalcev iz 18 slovenskih gimnastičnih klubov. Barve Dolenjske so zastopali tekmovalci in tekmovalke Gimnastičnega kluba Novo mesto, ki so nanizali nekaj odmevnih uvrstitev.

Tako je v sobotnem delu tekmovanja mlada nadobudna Belokranjka Vita Prijanovič s svojimi nastopi postala državna prvakinja med deklicami 2. stopnje do 9 let. Na stopničkah se ji je s tretjim mestom pridružila še Lara Jordan Cujnik. Lepe nastope sta pokazali tudi Gaja Lalić (4. mesto) ter Darja Preskar (6. mesto). Ekipa 2. stopnje pa je zasedla odlično 3. mesto.

Dekleta, ki tekmujejo v 3. stopnji, so ekipno zasedla 4. in 5. mesto, med njimi pa so vidnejši rezultat dosegle Katarina Sadek (5. mesto), Lucija Strmole (6. mesto) in Angelika Zajc (8. mesto).

Dekleta 4. stopnje so ekipno osvojile odlično 3. mesto, žal pa se je Živi Kregulj, ki je zasedla nehvaležno 4. mesto, zopet za las izmuznila bronasta medalja. Živa Emeršič je z 8. mestom pomembno prispevala k ekipnemu uspehu.

Tara Šiler, ki tekmuje v 4. stopnji 13 +, je zasedla 7. mesto. Tekmovalka 5. stopnje Lisa Ulaga pa 6. mesto.

Tudi v nedeljskem delu tekmovanja so nastopala naša dekleta.

Sara Letić je v 7. stopnji dosegla 7. mesto.

Odlična tekmovalka Neža Erpič, ki niza uspeh za uspehom, je tudi v nedeljo uspešno zastopala barve Gimnastičnega kluba Novo mesto in postala državna podprvakinja na parterju ter osvojila bronasto medaljo na gredi, ta najvidnejša rezultata pa je dopolnila s 4. mestom na bradlji, preskoku, vrtalici ter mnogoboju.

Med kadetinjami je Lana Oberč osvojila bronasto medaljo na vrtalici, na gredi je zasedla nehvaležno 4. mesto, na preskoku in v mnogoboju je bila 5., na parterju in bradlji pa 6.

Maja Zaman je med mladinkami osvojila 4. mesto na parterju.

Uspešne nastope deklet so dopolnili tudi fantje: Luka Ilovar, ki tekmuje v obveznih vajah 3, je zasedel 9. mesto, njegov klubski kolega Lev Špes pa 10. mesto. V svojih kategorijah so nastopili tudi Žiga Bat  (OV1) ter Erazem in Gašper Kovač (OV2).

Uspehi mladih dolenjskih tekmovalcev potrjujejo misel, da trdo delo prinaša rezultate.