Gimnastično društvo Novo mesto

Memorial Laza Krstić i Marica Dželatović, Novi Sad 2016

Od petka do nedelje (2.12. – 4.12.2106) je v Novem Sadu (Srbija) potekalo že tradicionalno gimnastično mednarodno tekmovanje »Memorial Laza Krstić i Marica Dželatović«, ki se ga vsako leto udeleži več tekmovalcev. Močnega mitinga so se letos udeležili predstavniki Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Danske, Hrvaške, Jordanije, Makedonije, Malte, Nemčije, Srbije in Slovenije. Telovadke Gimnastičnega društva Novo mesto so se tekmovanja udeležile že tretjič.

Tekmovanja v ženski športni gimnastiki sta se letos udeležili 2 tekmovalki. Neža Erpič je nastopila v I. kategoriji (deklice), Lana Oberč pa v II. kategoriji (kadetinje). V soboto so dekleta tekmovala v  mnogoboju, hkrati pa so potekale tudi kvalifikacije na vseh orodjih, ki so osmim najboljšim omogočile nastop na nedeljskem finalu.

Dopoldne so tekmovanje pričele deklice. V močni mednarodni konkurenci, kjer je tekmovalo kar 47 deklic, je Neža Erpič osvojila odlično 4.mesto v mnogoboju in zaostala samo za predstavnicami Bolgarije. V kvalifikacijah na posameznem orodju je Neža osvojila 6. mesto na dvovišinski bradlji in gredi ter 7. mesto na parterju. Kljub temu, da v finalu nastopi 8 najboljših tekmovalk iz kvalifikacij, se je Neža uvrstila v nedeljsko finale le na parterju, saj na mednarodnih tekmovanjih velja pravilo, da lahko napredujeta le 2 tekmovalki iz posamezne države. Nedeljski nastop je Neža opravila z odliko, saj je osvojila odlično 3. mesto na parterju.

Lana Oberč je v II. kategoriji v mnogoboju osvojila 24. mesto. Na posameznih orodjih v kvalifikacijah je najboljšo vajo prikazala na gredi, kjer je bila 11 in je za las zgrešila nedeljski finale.

Obe telovadki se bosta v soboto in nedeljo skupaj z najboljšimi slovenskimi gimnastičarji predstavili tudi domači publiki, saj bosta obe tekmovali na Državnem prvenstvu v športni gimnastiki, ki ga Gimnastično društvo Novo mesto organizira skupaj z Gimnastično zvezo Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 10.12., in nedeljo, 11.12.2016, v športni dvorani Leona Štuklja.