Naši telovadci uspešni v Novem Sadu

ekipa GYM Novo mesto

Od petka do nedelje (4.12. – 6.12.2105) je v Novem Sadu (Srbija) potekalo že tradicionalno gimnastično mednarodno tekmovanje »Memorial Laza Krstić i Marica Dželatović«, ki se ga vsako leto udeleži več tekmovalcev. Močnega mitinga so se letos udeležili predstavniki Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Madžarske, Italije, Južnoafriške republike, Makedonije, Romunije, Srbije in Slovenije. Telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto so se tekmovanja udeležili že drugič, tokrat še z nekoliko številčnejšo ekipo.
Luka Bojanc, ki je tokrat tekmoval kot član državne reprezentance, je bil edini predstavnik društva na tekmovanju v moški športni gimnastiki. Luka je zmagal z vajo na parterju in krogih, osvojil drugo mesto v mnogoboju ter tretje na bradlji.
V ženski športni gimnastiki se je tekmovanja udeležilo 5 tekmovalk. V I. kategoriji (deklice) so nastopile Nina Črtalič, Neža Erpič in Lana Oberč, v III. kategoriji (mladinke) pa Pija Kapš in Maja Zaman.
V soboto so dekleta tekmovala v mnogoboju, hkrati pa so potekale tudi kvalifikacije na vseh orodjih, ki so osmim najboljšim omogočile nastop na nedeljskem finalu. Dopoldne so tekmovanje pričele deklice. V močni mednarodni konkurenci, kjer je tekmovalo kar 39 deklic, so se naše tekmovalke dobro odrezale. V mnogoboju je bila Neža Erpič 17., Lana Oberč 26., Nina Črtalič pa je osvojila 28. mesto. Neža Erpič se je na gredi in dvovišinski bradlji uvrstila med 8 najboljših tekmovalk in si tako prislužila kar dve vstopnici za nastop na nedeljskem finalu. Najboljšo uvrstitev sta Lana in Nina prav tako dosegli na dvovišinski bradlji (15. in 21. mesto). V nedeljskem finalu se je Neža dobro odrezala in vaji na obeh orodjih izvedla v skladu s trenutno pripravljenostjo. Tako je na dvovišinski bradlji kot edina Slovenka v tej kategoriji osvojila 5. mesto, na gredi pa po padcu z orodja, ki ji je prinesel odbitek cele točke, končno 6. mesto. Deklice so s svojimi uvrstitvami tako pokazale, da se lahko enakovredno kosajo tudi s tekmovalkami iz gimnastično bolj močnih držav.
V popoldanskem delu kvalifikacij sta v kategoriji mladink nastopili Maja Zaman in Pija Kapš. Pija, ki tekmuje na dvovišinski bradlji, je v svoji konkurenci osvojila 13. mesto. Maja Zaman je nastopila na dveh orodjih. Na preskoku je bila s prvim skokom še na poti v nedeljski finale, pri drugem skoku pa se ji je ponesrečil doskok, kar jo je stalo boljše uvrstitve. Skupno je na preskoku osvojila 11. mesto. Na parterju je z atraktivno vajo osvojila 8. mesto, ki običajno vodi v finale. Žal pa Maji sreča tokrat ni bila naklonjena, saj na mednarodnih tekmovanjih velja pravilo, ki za finalne nastope upošteva pravilo 2 tekmovalk iz posamezne države. Namesto Maje se je tako v finale uvrstila šele deseto uvrščena tekmovalka iz Hrvaške.
Naši gimnastičarji so se na tekmovanju izvrstno odrezali, za kar si zaslužijo vse čestitke. Obenem pa si za njihov uspeh zaslužita vse čestitke tudi trenerja Vesna Stavrev in Franc Herzmansky.

fotogalerija

Alenka