Gimnastično društvo Novo mesto

O nas

Mlado in staro društvo obenem, z dinamično  sedanjostjo in bogato zgodovino, z obdobji velikih uspehov in tudi iskanja prave nove poti. Z veliko volje ter ljubezni do gimnastike. Vse to je Gimnastično društvo Novo mesto.

Leta 2008 je Novo mesto dobilo nov zagon, saj so telovadci začeli trenirati v povsem novi gimnastični telovadnici, za katero izgradnjo so poskrbeli zdajšnji predsednik društva in starši takratnih uspešnih telovadk (Aljaž Žagar, Natalija Novljan, Drago Crnić). Za novi, moderni zagon razvoja tekmovalne gimnastike in množičnosti je poskrbela športna delavka Vesna Dolinar. Leta 2012 se je društvo preimenovalo v Gimnastično društvo Novo mesto, kratica GYM NOVO MESTO.
Leta 2012 se lahko pohvalimo s prvo zaposlitvijo trenerke v zgodovini društva. Poleg ene redno zaposlene trenerke ima društvo še dva profesorje športne vzgoje, dva trenerja in sedem vaditeljev gimnastike.

V društvu si zastavljamo nove ambiciozne cilje in upamo na njihovo uresničitev.

Številni se čedalje bolj zavedajo, da je šport za mlade še kako pomemben in veseli smo, da je gimnastika v Novem mestu čedalje bolj »in«.