Pokal Kopra 2017

DSC08571

Minuli vikend so v Kopru izvedli tekmovanje v ženski športni gimnastiki za Pokal Kopra. Na tekmovanju, ki je potekalo v telovadnici osnovne šole Antona Ukmarja, je nastopilo okoli 250 tekmovalk, med njimi tudi predstavnice Gimnastičnega društva Novo mesto.

Prvič so se na tekmovanju predstavile najmlajše tekmovalke. V 1.stopnji do 8 let se je najbolje odrezala Ana Kapš z osvojenim 11.mestom, nastopili pa sta še Nika in Živa. V 1. stopnji nad 8. let je presenetila Larisa Može, ki je zasedla 5. mesto. Nika Belavič je bila sedma, nastopili pa sta še Eva in Iza. Deklice 1. stopnje so skupaj osvojila 4. mesto v razvrstitvi ekip.

V 2. stopnji do 9 let je najboljšo uvrstitev dosegla Meta Kapš (10. mesto). K ekipnemu 6. mestu sta s svojo udeležbo prispevali še Terezija in Kaja ter Mimi, ki je nastopila v 2. stopnji nad 9 let.

V 3. stopnji do 10 let je Vita Prijanovič ponovno posegla po zmagovalnih stopničkah in osvojila 2. mesto. Lara Jordan Cujnik je bila 10., nastopile pa so še Neja, Gaja, Darja in Brina. Deklice so v ekipni razvrstitvi dosegle odlično 3. mesto.

Pri deklicah, ki nastopajo v 4. stopnji, se je najbolje odrezala Alina Brajer, ki je osvojila 9. mesto. Nastopile so tudi Ajda, Lucija, Gaja, Katja, Angelika, Luna, Ajla, Marija in Ula. Ekipa 1 je v ekipni razvrstitvi osvojila 3. mesto.

V 5. stopnji je Živa Kregulj osvojila 9. mesto. K ekipnemu 3. mestu pa sta s svojim nastopom prispevali še Olina in Klara.

V 6. stopnji je presenetila Klara Udovč, ki je osvojila odlično 3. mesto.

Deklice Gimnastičnega društva Novo mesto so ponovno dobro tekmovale. S svojimi nastopi so si priborile nekaj odličnih uvrstitev, kar je izvrsten napovednik ob začetku tekmovalne sezone.