Pokal ŠD Studenci 2017

Minulo nedeljo je bil Maribor gimnastično obarvan. Izvedli so Pokal ŠD Studenci 2017, na katerem so tekmovale telovadke in 37. pokal ŠD Center Maribor, na katerem sta tekmovala telovadca Gimnastičnega društva Novo mesto. S tem so se pričela tekmovanja v jesenskem delu tekmovalne sezone. Tekmovanj se tokrat niso udeležili vsi tekmovalci, saj so se zaradi številnih tekmovanj v tem delu sezone v društvu odločili, da se bodo sicer udeležili vseh, vendar z različnimi ekipami.

V ženski športni gimnastiki so se tako tokrat udeležili tekmovanja le v 3., 4., 5., 6. in mednarodni stopnji, v moški športni gimnastiki pa smo imeli le predstavnika v kategoriji OV1 in OV3.

V tretji stopnji je nastopila le Gaja Lalić, ki je osvojila 7. mesto.

Deklice 4. stopnje so se ekipno izvrstno odrezale, saj so osvojile drugo mesto. Odlična četrta je bila med posameznicami Alina Brajer, njen uspeh pa so dopolnile še Ajda Bogataj z 9. mestom, Katarina, Katja in Angelika.

V peti stopnji je Živa Kregulj osvojila 3. mesto in dolgo pričakovane zmagovalne stopničke. Njen uspeh je s sedmim mestom dopolnila še Klara Šterk.

V šesti stopnji je Lana Oberč osvojila 10. mesto.

V mednarodni stopnji je med kadetinjami tekmovala le Neža Erpič, ki je osvojila 2.mesto v mnogoboju.

V moški športni gimnastiki sta tekmovala brata Ivan in Luka Ilovar. Za Ivana, ki je tekmoval v kategoriji OV1, je bila to prva tekma. Nastopil je prepričljivo in osvojil 10. mesto. Luka Ilovar je tekmoval v kategoriji OV3 in dosegel četrto mesto med posamezniki.

Tekmovalci so prikazali dobre vaje, tako da smo z njihovimi rezultati lahko zelo zadovoljni.