Pokal Šiške 2016

dsc07208

Minuli vikend so v Ljubljani izvedli gimnastično tekmovanje v ženski športni gimnastiki za Pokal Šiške. Na tekmovanju, ki je potekalo preko celega dneva, je nastopilo več sto tekmovalk, med njimi tudi predstavnice Gimnastičnega društva Novo mesto. Na tokratnem tekmovanju je nastopilo kar 18 tekmovalk našega društva, ki so tekmovale v 1., 2., 3., 6., 7. in mednarodni stopnji (deklice in kadetinje).

Ponovno se je najbolje odrezala Vita Prijanovič, ki je zmagala v 2. stopnji. Tesno za njo sta se na zmagovalne stopničke uvrstili še sestrici Nika in Lara Jordan Cujnik, tako da so dekleta osvojila cel zmagovalni komplet medalj. Ekipno so deklice 2. stopnje, v kateri so sodelovale še Neja, Gaja, Darja in Brina, osvojile 3. mesto.

Med deklicami 3. stopnje do 10 let sta se najbolje uvrstili Katarina Sadek (5. mesto) ter Lina Primc (6. mesto). V tej kategoriji sta tekmovali še Katja P. in Marija P. Ekipno so bile deklice 3. stopnje pete.

V 7. stopnji je tekmovala poškodovana Sara Letič , ki pa je kljub poškodbi svojila šesto mesto.

Šopek medalj je v mednarodni stopnji med kadetinjami osvojila Lana Oberč, ki je bila odlična druga v mnogoboju, poleg tega pa je osvojila prvo mesto na vrtalici, drugo na dvovišinski bradlji ter tretje na preskoku. Lana je tako napovedala oster boj za medalje na letošnjem državnem prvenstvu.

Dobrim rezultatom v mednarodni stopnji se je pridružila še Neža Erpič, ki je v kategoriji deklic kar štirikrat osvojila 4. mesto; medalja se ji je tako za las izmuznila v mnogoboju, na parterju, vrtalici in preskoku.

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so odlično tekmovala in si priborila nekaj odličnih uvrstitev. S posegi na zmagovalne stopničke pa že preko cele tekmovalne sezone napovedujejo odločen boj na zadnjem letošnjem tekmovanju – decembrskemu državnemu prvenstvu, ki ga bomo izvedli v Novem mestu.