Pokal Slovenije v ženski in moški športni gimnastiki 2017

DSC08686

Minuli vikend so v Gimnastičnem centru v Ljubljani izpeljali tekmovanja za Pokal Slovenije v ženski in moški športni gimnastiki 2017.

Na tekmovanju za Pokal Slovenije v moški športni gimnastiki je Gimnastično društvo Novo mesto zastopal le Luka Bojanc, ki je tekmoval v absolutni kategoriji. Luka je v mnogoboju zasedel 3. mesto, čeprav je nastopil samo na dveh orodjih. Na bradlji in krogih je pokazal najboljši vaji in obakrat osvojil zlato medaljo.

Istočasno je potekalo tudi 28. mednarodni pokal Narodnega doma v moški športni gimnastiki 2017, kjer nas je zastopal Luka Ilovar. Luka je v svoji kategoriji (obvezne vaje 3 – OV3) osvojil šesto mesto.

V nedeljo so izvedli še tekmovanje za Pokal Slovenije v ženski športni gimnastiki 2017. Naše tekmovalke so se ponovno izvrstno odrezale, čeprav so nastopile v manj številčni zasedbi kot prejšnji teden. Dekleta so tekmovala v vseh stopnjah stopenjskega sistema, eno predstavnico pa smo imeli tudi v mednarodni kategoriji.

Ponovno so blestele deklice v 3. stopnji. Vita Prijanovič je suvereno osvojila 1. mesto, poleg nje pa je na stopničke stopila tudi Gaja Lalić, ki je bila tretja. Odlična četrta je bila Neja Rifelj. Vita, Gaja, Neja in Brina so skupaj osvojile še odlično ekipno tretje mesto.

Deklice 4. stopnje (Alina, Ajda, Katarina, Lucija, Katja, Ajla in Ula) so bile ekipno prav tako tretje, najvišje se je uvrstila Alina Brajer na 8. mesto.

Živa Kregulj je v 5. stopnji ponovno za las zgrešila zmagovalne stopničke in se uvrstila na 4. mesto.

V 6. stopnji je najbolje tekmovala Lana Oberč, ki je bila osma. Dekleta (Lana, Klara in Lisa) so ekipno osvojile 4. mesto.

V mednarodni stopnji je v kategoriji kadetinj tekmovala Neža Erpič, ki je v mnogoboju osvojila 4. mesto. Najvišje se je uvrstila na dvovišinski bradlji, kjer je bila druga.