Prvenstvo Zelene Jame 2017

DSC08660

V soboto 20.5.2017 so v Gimnastičnem centru Ljubljana izvedli Prvenstvo Zelene Jame 2017. Tekmovanja so se udeležile tudi tekmovalke Gimnastičnega društva Novo mesto, ki so ponovno povzpele tudi na zmagovalne stopničke.

V prvi stopnji nad 8 let je Larisa Može že na svojem drugem tekmovanju osvojila odlično 3. mesto. Deklice prve stopnje so ekipno osvojile 5. in 8. mesto.

V drugi stopnji sta tokrat tekmovali samo Meta, ki je bila 10. in Kaja, ki je osvojila 14. mesto.

V tretji stopnji je Vita Prijanovič ponovno osvojila 2. mesto, tokrat v združeni stopnji, kjer so tekmovale deklice do 10. leta ter tudi starejše od 10 let. Ekipno so deklice te stopnje (Vita, Neja, Gaja, Lara in Darja) osvojile 4. mesto.

Deklice četrte stopnje so tokrat imele nekoliko slabši dan, vendar so ekipno kljub slabšim posameznim uvrstitvam osvojile dobro 4. mesto.

V peti stopnji je Živa Kregulj ponovno za las zgrešila zmagovalne stopničke in osvojila 4. mesto. Skupaj z Olino, Klaro in Taro so deklice te stopnje osvojile ekipno 3. mesto

V šesti stopnji smo po dolgem času ponovno imeli ekipo. Dekletom se je pridružila še Lana Oberč, ki je že v prvem nastopu osvojila odlično 2. mesto, Klara Udovč je bila 6., Lisa Ulaga pa deseta. Dekleta so ekipno osvojila drugo mesto.

V popoldanskem delu so organizatorji izvedli še mednarodno tekmovanje XV. Zelena Jama OPEN. Društvo je zastopala Neža Erpič, ki si je na tekmovanju nabirala tekmovalne izkušnje.

Deklice Gimnastičnega društva Novo mesto so ponovno dobro tekmovale in pričarale nasmehe na obraze svojim trenerjem Igorju Kovaču, Vesni Dolinar, Mateji Zorko, Vesni Stavrev in Renati Cujnik. Njihovi nastopi so izvrstna napoved pred Pokalom Slovenije, ki bo že prihodnji teden v Ljubljani.