Gimnastično društvo Novo mesto

Uspehi moška športna gimnastika 2015

Luka Bojanc (1997)BojancPortret

V moški športni gimnastiki je zagotovo najuspešnejši telovadec našega društva 18-letni Luka. V letu 2015 je pričel tekmovati v članski kategoriji.

V oktobru 2015 je Luka tekmoval na absolutnem državnem prvenstvu, kjer je v mnogoboju osvojil 2. mesto in tako postal državni podprvak. Poleg te medalje je Luka osvojil še 3 posamične srebrne medalje in sicer na parterju, bradlji in drogu ter bronasto na preskoku.

Junija 2015 je Luka nastopil na Pokalu Slovenije, ki smo ga organizirali v Novem mestu. V mnogoboju  absolutne kategorije je osvojil 2. mesto. Na krogih je osvojil 1. mesto, na parterju in drogu 2. mesto, na bradlji in konju z ročaji pa 3. mesto.

Luka je v začetku decembra 2015 nastopil na močnem mednarodnem tekmovanju »Memorial Laza Krstić i Marica Dželatović« v Novem Sadu. V mnogoboju je osvojil odlično 2. mesto. Na posameznih orodjih je osvojil zlato medaljo na parterju in krogih ter bronasto na bradlji.

Na Šalamunovem memorialu, ki je oktobra 2015 potekalo hkrati z absolutnim državnim prvenstvom, je Luka v močni mednarodni konkurenci osvojil 8. mesto v mnogoboju.

V maju 2015 je Luka tekmoval v absolutni kategoriji na Pokalu Viča. Zmagal je v mnogoboju, na posameznih orodjih pa še na parterju, bradlji in drogu. Poleg prvih mest je Luka osvojil še 2 bronasti medalji in sicer na konju z ročaji in preskoku.

 


Žan Suša (1996)

ZanPortret

Žan že vrsto let uspešno tekmuje v moški športni gimnastiki – program Akrobatika ter Gimnastika za vse in je hkrati tudi trener mlajših kategorij moške športne gimnastike.

V letu 2015 je v članski kategoriji tekmoval predvsem v skokih iz male prožne ponjave ter v akrobatiki, udeležil pa se je tudi državnega prvenstva v športni gimnastiki C program.

Žan je tako v januarju tekmoval na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave za društva in klube in osvojil 5. mesto. V marcu je osvojil 1. mesto na odprtem prvenstvu Renč, prav tako v skokih z male prožne ponjave. V aprilu je prav tako zmagal v isti disciplini na odprtem prvenstvu Bežigrada. Vsa tri tekmovanja so štela za Pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave; v skupni razvrstitvi je tako Žan osvojil skupno 2. mesto.

Maja 2015 je v Renčah potekalo državno prvenstvo v športni gimnastiki C program. Na tekmovanju je Žan zmagal in tako postal državni prvak.

Decembra 2015 je na državnem prvenstvu v akrobatiki za člane osvojil prvo mesto in prav tako postal državni prvak v tej disciplini.

 

Tim Brodnik (2004)

TimPortret

Tim uspešno zastopa Gimnastično društvo Novo mesto kot tekmovalec v programih Akrobatika in Gimnastika za vse.

Januarja 2015 je kot mlajši deček je na državnem prvenstvu skokih iz male prožne ponjave osvojil 3. mesto. V marcu je tekmoval na odprtem prvenstvu Renč v skokih iz male prožne ponjave in zmagal. Aprila je na odprtem prvenstvu Bežigrada v isti disciplini ponovno zmagal. Ker so vsa tri tekmovanja štela za Pokal Slovenije, je Tim v skupnem seštevku osvojil 1. mesto in tako postal zmagovalec Pokala Slovenije v skokih z male prožne ponjave.

Maja 2015 je Tim tekmoval na državnem prvenstvu v športni gimnastiki C program in v kategoriji mlajših dečkov osvojil 2. mesto ter tako postal državni podprvak v tem programu.

Decembra 2015 je potekalo državno prvenstvo v akrobatiki, na katerem je Tim osvojil 1. mesto v kategoriji mlajših dečkov ter postal državni prvak v svoji kategoriji.

 

Luka Ilovar (2006)

 

Devetletni Luka že dokazuje, da smo tudi v moški športni gimnastiki (program A) blizu slovenskega vrha.

Na državnem prvenstvu v moški športni gimnastiki, ki je bilo konec novembra v Rušah, je za las zgrešil medalje in osvojil 4. mesto v kategoriji OV2 (obvezne vaje 2).

Junija je v Novem mestu tekmoval na Pokalu Slovenije ter v kategoriji OV2 osvojil 2. mesto.

Poleg večjih tekmovanj se Luka udeležuje tudi ostalih prvenstvenih tekem. Tako je aprila na 26. Pokalu Narodnega doma v kategoriji OV2 osvojil 3. mesto, maja pa na 17. Pokalu Viča 2. mesto. Oktobra je nastopil na 35. Pokalu ŠD Center Maribor, kjer je osvojil 5. mesto ter na 43. Holyjevem memorialu v Brežicah, kjer je ponovno za las zgrešil zmagovalne stopničke in osvojil 4. mesto.

V decembru se je udeležil še državnega prvenstva v programu Akrobatika, kjer je v kategoriji mlajših dečkov osvojil 9. mesto.

 

Lev Špes (2005)

Lev

Desetletni Lev tekmuje v moški športni gimnastiki A program, udeležuje pa se tudi tekem v Akrobatiki.

Na državnem prvenstvu v Akrobatiki, ki je bilo decembra 2015, je osvojil 2. mesto v kategoriji mlajših dečkov ter skupaj s sotekmovalci (Tim Brodnik, Luka Ilovar, Lev Špes) tudi ekipno 2. mesto.

V skokih iz male prožne ponjave je na državnem prvenstvu, ki je bilo januarja 2015, osvojil 4. mesto. Na odprtem prvenstvu v Renčah je v isti disciplini osvojil 5. mesto ter na odprtem prvenstvu Bežigrada še 7. mesto. V skupni razvrstitvi Pokala Slovenije v skokih iz male prožne ponjave je tako Lev osvojil 4. mesto in za las zgrešil zmagovalne stopničke.

Lev tekmuje tudi v moški športni gimnastiki in sicer v kategoriji Obvezne vaje 3 (OV3). Na državnem prvenstvu je v tej kategoriji osvojil 13. mesto.

Na Pokalu Slovenije v Novem mestu je Lev nastopil v kategoriji kadetov, kjer je osvojil 18. mesto.

Na 17. Pokalu Viča je v maju 2015 v kategoriji OV3 osvojil 11. mesto, oktobra 2015 pa na 35. Pokalu ŠD Center Maribor  7. mesto ter na 43. Holyjevem memorialu 9. mesto.

 

Mark Črtalič (2007)

 

Osemletni Mark tekmuje v moški športni gimnastiki (A program) in sicer v kategoriji Obvezne vaje 2 (OV2).

Na državnem prvenstvu v akrobatiki, ki je bilo decembra 2015, je v kategoriji cicibani osvojil odlično 2. mesto in tako postal državni podprvak.

V Novem mestu je na Pokalu Slovenije v kategoriji OV2 osvojil 12. mesto. Aprila je tekmoval na 26. Pokalu Narodnega doma in bil sedmi, oktobra na 43. Holyjevem memorialu v Brežicah pa osmi.

 

Arne Oblak (2007)

Devetletni Arne tekmuje v programu Akrobatika ter športni gimnastiki C program v kategoriji cicibani.

Decembra 2015 je tekmoval na državnem prvenstvu v akrobatiki ter osvojil 1. mesto in naslov državnega prvaka v kategoriji cicibanov.

V maju 2015 je nastopil še na državnem prvenstvu v športni gimnastiki C program ter v kategoriji cicibanov osvojil 5. mesto.

V marcu  2015 je tekmoval na odprtem prvenstvu Renč v skokih iz male prožne ponjave ter osvojil 6. mesto, aprila pa na odprtem prvenstvu Bežigrada v isti disciplini še 8. mesto.