Gimnastično društvo Novo mesto

Zlate in srebrne novomeške gimnastičarke

13.5.2013 | 08:15  (objavljeno na Lokalno.si)

V Kopru je konec tedna potekalo tekmovanje v stopenjski gimnastiki. Gym Novo mesto je tja odpeljal kar 40 tekmovalk. V novi sezoni je bila to prva tekma, ki so se je udeležile. Pokazale so dobro pripravljenost in zasedle odlična mesta.Zlate in srebrne novomeške gimnastičarke

Ekipno so bile najuspešnejše deklice v 1. stopnji. Za njih je bila to najtežja preizkušnja, saj so prvič tekmovale na uradnem gimnastičnem tekmovanju. Tudi številčno jih je bilo največ. Vseh tekmovalk je bilo 63, novomeških pa 15. Prav vse so se zelo potrudile in odlično odrezale. Med posameznicami je bila med Novomeščankami najuspešnejša Ana Korbar, ki je zasedla drugo mesto. Na petem mestu je bila Ema Udovič.

V vseh ostalih stopnjah so novomeške gimnastičarke osvojila ekipna druga mesta. Sara Letić je bila najboljša med svojimi kolegicami. Priborila si je zlato medaljo v 4. nivoju stopenjske tekme. V 2. nivoju je Lana Oberč stopila na drugo stopničko in osvojila srebrno medaljo.

Med prvo deseterico so se uvrstile še Neža Erpič (2. stopnja, 9. mesto), Tjaša Guštin (3. stopnja, 4. mesto), Maša Trampuž (4. stopnja, 4. mesto), Maja Zaman (5. stopnja, 9. mesto).

V društvu se bodo sedaj pripravljali na prireditev Poklon Aljažu Peganu, ko nas bo obiskal v telovadnici Leona Štuklja. Gimnastičarke čakata tudi naslednji tekmi Zelena Jama Open 2013 in Pokal Slovenije.

I. K.