Velik uspeh na 44. Holyevem memorialu v Brežicah

dsc06945

Sobota, 8.10.2016, je bila za tekmovalce Gimnastičnega društva Novo mesto zelo uspešna. Udeležili so se tekmovanja v Brežicah, kjer je potekal že 44. Holyev memorial, največji gimnastični dogodek v tem delu Slovenije. Tekmovalci GD Novo mesto, ki so bili med najštevilčnejšimi udeleženci, so tekmovali v ženski in moški športni gimnastiki.

V ženski športni gimnastiki so tekmovalke osvojile kar 3 prva, 3 druga in 4 tretja mesta v posamični konkurenci. Prav tako so na zmagovalnih stopničkah stale prav vse ekipne našega gimnastičnega društva.

V 1. stopnji je odlično 2. mesto osvojila Meta Kapš, takoj za zmagovalnimi stopničkami pa sta se uvrstili še Terezija Horvat (4.mesto) in Kaja Vidic (5. mesto). Ekipno so deklice v tej stopnji osvojile 1. mesto.

V 2. stopnji svojo zmagoslavno pot nadaljuje Vita Prijanovič, ki je bila ponovno suvereno na prvem mestu. Na stopničke sta se uvrstili še Darja Preskar (2. mesto) in Lara Jordan Cujnik (3. mesto). Uspehe v tej stopnji sta nadaljevali še Neja Rifelj na 4. mestu in Brina Riznič na 5. mestu, lepe uvrstitve pa so dosegle tudi Lara, Gaja in Nika. Ekipno so prav vse deklice osvojile medaljo, saj so bile deklice iz ekipe GD Novo mesto 1 prve, deklice ekipe GD Novo mesto 2 pa tretje.

Tudi tekmovalke 3. stopnje so navdušile in povsem zasedle zmagovalne stopničke. Prvo mesto je osvojila Marija Preskar, druga je bila Lucija Strmole, tretja pa Lina Primc. Tesno za njimi so se uvrstile še Katarina Sadek na 5. mesto ter Gaja Klobučar in Angelika Zajc, ki sta si delili 6. mesto. K ekipnemu uspehu v tej stopnji so svoj delež prispevale še Ajla, Luna, Katja in Ula. Ekipno so bile deklice ekipe GD Novo mesto 1 prve, deklice ekipe GD Novo mesto 2 pa druge.

V 4. stopnji je najboljše vaje prikazala Živa Kregulj, ki je zmagala. Na odlično tretje mesto se je zavihtela Klara Šterk. Živa Emeršič je bila tik za njo na četrtem mestu, Alina Brajer pa še nekoliko nižje na šestem mestu. V tej kategoriji je nastopila še Olina. Ekipno so bile deklice ekipe GD NM na drugem mestu.

V 4 stopnji 13+ sta nastopili dve naši tekmovalki. Tara Šiler je osvojila 4.mesto, Jana Bevc pa 5. mesto.

V 5. stopnji je nastopila le Lisa Ulaga, ki je z lepo izvedenimi vajami prepričala sodnice in se uvrstila na tretje mesto.

Na tekmovanju so nastopili tudi dečki iz Gimnastičnega društva Novo mesto. V kategoriji najmlajših (OV1) je nastopil Žiga Bat in zasedel 6.mesto. Mark Črtalič, ki tekmuje v kategoriji OV2, je bil prav tako uspešen na 6. mestu. V isti kategoriji kot Mark sta nastopila še brata Erazem in Gašper Kovač. V kategoriji OV3 imamo 2 predstavnika, ki se uspešno borita z močno konkurenco. Lev Špes in Luka Ilovar sta se z lepo prikazanimi vajami uvrstila v prvo tretjino uvrščenih in osvojila deseto oz. enajsto mesto.

V Gimnastičnem društvu Novo mesto smo ponosni na uspehe svojih športnikov, ki s trdim delom in vztrajnostjo dosegajo lepe rezultate. Velik del zaslug za uvrstitve pa gre pripisati tudi vrhunski trenerski ekipi.