Program rekreativna gimnastika

Gimnastika ima pomemben vpliv na gibalni razvoj otroka, posebej na moč, koordinacijo in gibljivost. Vadba poleg naštetega temelji tudi na samodisciplini ter vpliva na izboljšano samozavest ob izvajanju prvin.

V rekreativni gimnastiki telovadci najprej osvojijo osnovne gimnastične prvine. Če nadaljujejo s treningi, se naučijo tudi težjih gimnastičnih prvin. Ena najpomembnejših vlog programa je razvijanje osnovnih gibalnih sposobnosti, kot so moč, koordinacija, gibljivost, ravnotežje in hitrost. Izbira različnih orodij, prvin in njihovih kombinacij daje večji poudarek eni ali drugi od naštetih gibalnih sposobnosti.

UrnikRekreativniProgrami2018

DEKLETA

Rekreativna gimnastika je namenjena deklicam starejšim od 6 let. Na vadbah rekreativne gimnastike deklice na začetku osvajajo osnovne gimnastične prvine na vseh orodjih, osnovne ritmične skoke, pripravljalne vaje za druge gimnastične prvine in vaje za moč. Ko dekleta osvojijo osnovne gimnastične elemente, se pričnejo učiti tudi težje gimnastične prvine.

 

 

FANTJE

Rekreativna gimnastika je namenjena dečkom starejšim od 6 let. Na začetku fantje osvajajo osnovne gimnastične prvine na vseh orodjih, pripravljalne vaje za druge gimnastične prvine in vaje za moč. Kasneje fantje v sproščenem vzdušju nadgrajujejo svoja znanja gimnastičnih prvin, svojo fizično pripravo, skačejo skoke iz male prožne ponjave, itd.

Vadeči se lahko udeležijo tudi tekmovanj Akrobatike in Gimnastike za vse.