Gimnastično društvo Novo mesto

Uspehi ženska športna gimnastika 2015

Neža Erpič (2005)

NezaPortretV letu 2015 je Gimnastično društvo Novo mesto v ženski športni gimnastiki (ŽŠG) najuspešneje zastopala desetletna Neža Erpič.

Na državnem prvenstvu v ŽŠG, ki je bilo konec novembra v Rušah, je Neža osvojila 2. mesto v mnogoboju ter tako postala državna podprvakinja v kategoriji deklic. Na dvovišinski bradlji je osvojila 1.mesto in s tem naziv državne prvakinje. Poleg dveh zlatih medalj, si je Neža priborila še dve 2. mesti in sicer na gredi in parterju ter si tako priborila kar 4 posamične medalje. Skupaj s sotekmovalkama Nino Črtalič in Lano Oberč so postale tudi ekipne državne prvakinje v kategoriji deklic.
Junija 2015 je v Novem mestu na Pokalu Slovenije Neža tekmovala kar v dveh kategorijah. V stopenjskem tekmovalnem sistemu je postala zmagovalka mnogoboja v 4. stopnji, skupaj s sotekmovalkama pa so osvojile še ekipno 2. mesto. Naslednji dan je tekmovala še v starostni kategoriji deklic. V mnogoboju je osvojila 2. mesto, zmagala je na dvovišinski bradlji ter osvojila 3. mesto na gredi. S sotekmovalkama so osvojile še ekipno 3. mesto.
Neža je tekmovala tudi v tujini. Na mednarodnem mitingu v Sremski Mitrovici je v svoji kategoriji osvojila kar 4 medalje. Poleg 1. mesta v mnogoboju je osvojila še zlato medaljo na dvovišinski bradlji in parterju ter srebrno medaljo na gredi.
Decembra je Neža tekmovala na memorialu Laza Krstić in Marica Dželatović v Novem Sadu, kjer se je kot edina predstavnica društva uvrstila v kar dve finalu, na bradlji ter gredi, kjer nastopi le 8 najboljših tekmovalk iz mnogoboja. Na bradlji je nato v močni konkurenci osvojila 5. mesto, na gredi pa po manjši napaki 6. mesto, kar je izjemen uspeh.
Poleg mednarodnih tekmovanj, državnega prvenstva in Pokala Slovenije je Neža v letu 2015 tekmovala še na Prvenstvu Zelene jame, ki je bilo maja v Ljubljani. Na tekmi je zmagala v mnogoboju v 4. stopnji stopenjskega tekmovalnega sistema.
V letu 2015 je Neža tekmovala tudi na šolskem državnem prvenstvu in v maju 2015 osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji mlajših deklic. Novembra 2015 pa je v Izoli osvojila še 3. mesto na šolskem državnem prvenstvu v akrobatiki.

Pia Primc (2001)

Pia Primc
14-letna Pia tekmuje v stopenjskem tekmovalnem sistemu in sicer v 4. stopnji za dekleta, ki so stara vsaj 13 let.
Na državnem prvenstvu 2015 v Rušah je Pia v 4. stopnji 13+ osvojila 2. mesto in naslov državne podprvakinje v mnogoboju. Prav tako je osvojila 1. mesto na Pokalu Slovenije, ki ga je naše društvo organiziralo v Novem mestu.
Poleg najpomembnejših tekmovanj je Pia tekmovala tudi na preostalih prvenstvenih tekmovanjih, ki potekajo pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije. Na Prvenstvu Zelene jame maja 2015 je osvojila 2. mesto, na Holyjevem memorialu je osvojila 3. mesto in na Pokalu Šiške 2015 ponovno 1. mesto v svoji kategoriji. Skupaj s sotekmovalkami je kot ekipa na večini tekem stala na zmagovalnih stopničkah.

Sara Letić (2000)SaraPortretvDvorani
Sara naše društvo zastopa kot tekmovalka 6. stopnje v stopenjskem tekmovalnem sistemu.
Na državnem prvenstvu Slovenije je Sara osvojila 2. mesto in tako postala podprvakinja v mnogoboju v 6. stopnji.
V spomladanskem delu je Sara osvojila 3. mesto na Pokalu Ruš maja 2015 ter 4. mesto na Prvenstvu Zelene Jame v Ljubljani.
Zaradi poškodbe noge v sredini sezone je preostale tekme do državnega prvenstva izpustila.

Lana Oberč (2004)

DP Lana
Lana tekmuje tako v stopenjskem tekmovalnem sistemu kot tudi v starostni kategoriji.
Na državnem prvenstvu v Rušah novembra 2015 je osvojila 3. mesto v mnogoboju v kategoriji deklic. Poleg tega je na posameznih orodjih osvojila 2. mesto na dvovišinski bradlji ter 3. mesto na gredi. Skupaj s sotekmovalkama Nežo Erpič in Nino Črtalič je osvojila tudi ekipno 1. mesto v kategoriji deklic.
Skupaj s sotekmovalkama je Lana na Pokalu Slovenije v 4. stopnji STS osvojila ekipno 2. mesto ter naslednji dan še ekipno 3. mesto v kategoriji deklic.
Na tekmovanjih stopenjskega sistema se v 4. stopnji redno uvršča med prvih 10 tekmovalk kot del ekipe pa tudi na zmagovalne stopničke.

Nina Črtalič (2004)Nina
Nina tako kot Neža in Lana tekmuje v stopenjskem tekmovalnem sistemu ter tudi v starostnih kategorijah.
Na državnem prvenstvu v Rušah novembra 2015 je skupaj s sotekmovalkama osvojila ekipni naslov državnih prvakinj v kategoriji deklic.
Na Pokalu Slovenije junija 2015 je v kategoriji deklic osvojila 2. mesto na dvovišinski bradlji ter ekipno 3. mesto v mnogoboju. Nina je bila tudi del ekipe, ki je v stopenjskem tekmovalnem sistemu osvojila ekipno 2. mesto.

 

Maja Zaman (2001)

MajaPortretDo leta 2014 je Maja tekmovala v stopenjskem tekmovalnem sistemu, kjer se je redno uvrščala na zmagovalne stopničke, v letu 2015 pa je pričela tekmovati le v starostni kategoriji. Tekmuje v kategoriji mladink.

Na Pokalu Slovenije je Maja osvojila 3. mesto na preskoku. Na državnem prvenstvu, ki je bilo novembra v Rušah, je Maja prav tako na preskoku osvojila 5. mesto.

 

 

Vita Prijanovič (2009)

Vita
Šestletna Vita je v letu 2015 pričela tekmovati v 1. stopnji stopenjskega tekmovalnega sistema.
Na državnem prvenstvu Slovenije novembra 2015 je Vita v svoji kategoriji zmagala in postala državna prvakinja. Ekipno so deklice v 1. stopnji osvojile 4. mesto.
Vita je tekmovala tudi na drugih prvenstvenih tekmovanjih. Na Pokalu Šiške je zmagala in s sotekmovalkami osvojila ekipno 2. mesto. V oktobru 2015 je tekmovala v Brežicah na Holyjevem memorialu in osvojila 2. mesto med posameznicami 1. stopnje ter tudi ekipno 1. mesto.

 

Ekipne uvrstitve
Državno prvenstvo 2015:
deklice 1. mesto
4. stopnja 13+ 2. mesto

Pokal Slovenije 2015
4. stopnja 2. mesto

Pokal Ruš (maj 2015)
deklice 3. mesto
3. stopnja 2. mesto
4. stopnja 13+ 1. mesto

Prvenstvo Zelene jame 2015
2. stopnja 3. mesto
3. stopnja 2. mesto
4. stopnja 2. mesto
4. stopnja 13+ 1. mesto

Pokal Šiške
deklice 2. mesto
1. stopnja 2. mesto
4. stopnja 13+ 1. mesto

Holyjev memorial
1. stopnja 2. mesto (GYM 1),
3. mesto (GYM 2)
2. stopnja 1. mesto (GYM 1),
3. mesto (GYM 2)
3. stopnja 2. mesto