Telovadke GYM Novo mesto med najboljšimi v Sloveniji (Pokal Šiške 2015)

deklice 1. stopnje na stopničkah (Vita, Neja in Gaja)

V soboto, 7. 11. 2015, je v gimnastični dvorani GIB Šiška potekalo prvenstveno tekmovanje v ženski športni gimnastiki za pokal Šiške. Novomeške telovadke so tekmovale tako v stopenjskem sistemu od 1. do 6. stopnje kot tudi v kategoriji deklic in mladink. Pokazale so zelo dobro pripravljenost.

Maja Zaman, trenutno najboljša novomeška telovadka, je v kategoriji mladink tekmovala na preskoku in parterju. Na obeh orodjih je dosegla 2. rezultat, kar je pred prihajajočim državnim prvenstvom zanjo zelo obetavno. V kategoriji deklic je Neža Erpič zasedla 3. mesto v mnogoboju, z najboljšim rezultatom na dvovišinski bradlji ter tretjim rezultatom na gredi. Neža Erpič in druge deklice so na tekmovanju izvedle nekaj zahtevnejših elementov, zato je bilo ekipno 2. mesto več kot zasluženo.

Telovadke 1. stopnje so bile ekipno 2. Med posameznicami je zmagala Vita Prijanovič, drugo mesto je zasedla Gaja Lalić, Neja Rifelj je bila 3., Darja Preskar četrta. Telovadke 2. stopnje so bile ekipno 4. Tudi na 3. stopnji so se veselili stopničk – deklice so zasedle 3. mesto. Med posameznicami je bila najboljša na 4. mestu Živa Kregulj. Telovadke 4. stopnje 13+ so bile s 1. mestom Pie Primc in 3. mestom Mojce Horvat Trunkelj ter 4. mestom Petre Purkat in 5. mestom Loti Špes zelo zadovoljne, ekipna zmaga pa je občutke podvojila. Klara Udovč je na 5. stopnji dosegla 4. mesto, Pija Kapš na 6. stopnji 6. mesto.

Rezultati Novomeščank so pred prihajajočim državnim prvenstvom zelo obetavni, kar je še dodatna motivacija za zahtevne treninge gimnastičnih prvin.

Katarina Črtalič