Gimnastično društvo Novo mesto

Na gimnastičnem DP Novomeščani odlični

21.11.2011 | 09:00  (objavljeno na Lokalno.si)

V soboto in nedeljo je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v ženski in moški gimnastiki. Novomeško gimnastično društvo TVD Partizan je imelo na tekmovanju številno dekliško zasedbo ter enega telovadca.Na gimnastičnem DP Novomeščani odlični

V soboto so dekleta tekmovala v stopenjski gimnastiki in se odlično odrezala. V prvem nivoju so naše gimnastičarke postale ekipne državne prvakinje skupaj z ekipo GD Zelena jama. Kar štiri tekmovalke so se uvrstile med najboljšo deseterico: Tjaša Guštin, Lora Eržen, Loti Špes ter Veronika Sadek. V drugem nivoju so bila dekleta iz novomeškega društva ekipno pete, najboljša med njimi je bila Klara Udovč na petem mestu. Tretji nivo so zastopale dve ekipi TVD Partizan. Ekipno so zasedle četrto in deveto mesto. Posamično pa se je odlično odrezala Neva Kovač in bila nagrajena z bronasto medaljo. Naša najizkušenejša dekleta, ki tekmujejo v 4. nivoju, so ekipno presenetile in stopile na tretjo stopničko zmagovalnega odra. Vse tri tekmovalke novomeškega društva v tem nivoju so se dobro odrezale in se uvrstile med petnajsterico, najboljša med njimi je bila Pija Kapš.

Luka Bojanc je svoj del tekmovanj več kot odlično opravil v nedeljo in se na vseh orodjih uvrstil na stopničke za zmagovalce. Na krogih je postal državni prvak. Na bradlji in preskoku je osvojil drugo mesto, na parterju, drogu in konju z ročaji pa je bil tretji. V skupnem seštevku mnogoboja je to prineslo odlično tretje mesto.

Gimnastičarke in edini predstavnik fantov, Luka Bojanc, so se na državnem prvenstvu pogumno borili ter kljub strogim sodniškim kriterijem dosegli najboljše rezultate v zadnjih letih. Priljubljenost tega športa je med mladimi v Novem mestu čedalje večja, kar je posledica kvalitetnega dela z njimi ter dobrih rezultatov na številnih tekmovanjih.

REZULTATI

1. nivo
4. Tjaša Guštin
5. Lora Eržen
8. Loti Špes
9. Veronika Sadek
24. Ana Šeruga

Ekipno 1. mesto

2. nivo
5. Klara Udovč
14. Neža Berkopec
20. Ajda Turk
22. Loris Macedoni

Ekipno 5. mesto

3. nivo
3. Neva Kovač
10. Maša Trampuš
14. Mojca Hrovat Trunkelj
26. Leila Atanasova
26. Eva Ravbar
31. Petra Zupančič
36. Ana Gimpelj
37. Sara Letič

Ekipno 4. in 9. mesto

4. nivo
9. Pija Kapš
11. Maja Zaman
14. Anja Lukan

Ekipno 3. mesto

Dečki do 14 let
Luka Bojanc
krogi 1. mesto
bradlja, preskok
2. mesto
parter, drog, konj
3. mesto
mnogoboj 3. mesto

TVD Partizan