Gimnastično društvo Novo mesto

Novomeške gimnastičarke državne prvakinje in podprvakinje

1.12.2013 | 09:45 (objavljeno na Lokalno.si)

V Rušah je včeraj potekalo državno stopenjsko prvenstvo Gimnastične zveze Slovenije, katerega organizator je bilo ŠD Ruše. Tekmovanja so se udeležile tudi naše gimnastičarke, s katerimi so tekmovali: ŠD GIB Šiška, GD Zelena jama, GD Capris, DŠR Murska Sobota, Državne prvakinje s trenerko Vesno Stavrev ŠD Studenci, GD Rain Krško, ŠK Salto-Piran,TD Sokol Brežice in seveda ŠD Ruše.

V prvem nivoju so imele naše tekmovalke kvantitativno največ konkurence, saj je tekmovalo kar 54 deklic. Najvidnejši rezultat sta v mnogoboju dosegli dve gimnastičarki; Živa Emeršič si je prislužila sedmo mesto, deseto mesto pa Franja Horvat. Obema nadebudnima športnicama čestitamo in jima, kot tudi ostalim, želimo še veliko volje in vztrajanja na bodoči gimnastični poti.

Drugi nivo je prav zablestel, saj so naše Novomeščanke postale državne prvakinje! Najvišje sta se uvrstili Nina Črtalič, ki je bila z najvišjo oceno na gredi (10,100) četrta, kot tudi Lana Oberč, ki je najvišjo oceno prejela na parterju, in sicer 10,000. Takoj za njima je sledila Neža Erpič, lep rezultat pa sta dosegli tudi Lisa Ulaga z devetim ter Tisa Vrhovnik z desetim mestom.

Izmed tekmovalk v tretjem nivoju se je lepo izkazala Tjaša Guštin, ki je dosegla deveti najboljši rezultat. Ekipno so bile deklice četrte, zato držimo pesti, da bodo naslednjič stale na stopničkah.

Gimnastičarke četrtega nivoja pa so ekipno postale državne podprvakinje. Posamično je skoraj vse premagala Sara Letić, ki se je vrhunsko izkazala prav na vseh orodjih in tako odšla domov z dvema srebrnima medaljama, pohvalen rezultat pa je dosegla tudi Maša Trampuš s sedmim mestom.

Peti nivo pa tokrat ni tekmoval kot ekipa, zato pa smo imeli dve posameznici in obe sta se odlično odrezali. Maja Zaman je bila z najvišjo oceno 10,200 na dvovišinski bradlji v mnogoboju tretja, Neva Kovač, nedaleč za njo, pa peta.

Po tekmovanju v ženski športni gimnastiki pa je sledilo še v moški. Kot posameznik se ga je udeležil tudi naš mlad gimnastičar Luka Ilovar, ki je v obveznih vajah (1) na vseh šestih orodjih skupno dosegel spodbudno deveto mesto v Sloveniji, že izkušen vrhunski tekmovalec iz novomeškega kluba, Luka Bojanc, pa je kot mladinec zopet pristal na zmagovalnih stopničkah.

Jana Zajc