Gimnastično društvo Novo mesto

Novomeške gimnastičarke tekmovale v Rušah

18.11.2013 | 09:45 (objavljeno na Lokalno.si)

V soboto, 16.11.2013, je v Rušah potekala prvenstvena tekma v ženski športni gimnastiki. Za mlade predstavnice gimnastičnega društva Novo mesto je bila to druga tekma v jesenskem delu sezone.Novomeške gimnastičarke tekmovale v Rušah

Najmlajše, 1. stopnjo, so zastopale kar tri ekipe, ki so se povzpele na 3. mesto (GD NM 1), 4. mesto (GD NM 2) in 9. mesto (GD NM 3). Najuspešnejše posameznice so zasedle: Živa Emeršič – 8. mesto, Ema Udovič-  9. mesto, 10. mesto pa sta si delili Ana Korbar in Franja Horvat.

2. stopnjo sta zastopali dve ekipi. Prva ekipa GD NM je zasedla odlično 2. mesto, druga ekipa GD NM pa je bila na še vedno vzpodbudnem 5. mestu. Posamezno sta si Neža Erpič in Lana Oberč delili vrhunsko 2. mesto, Lisa Ulaga pa je za las zgrešila stopničke, uvrstila se je na 4. mesto.

Tudi ekipa 3. stopnje je stala na stopničkah, dekleta so bila tretja. Posamezno je bila najboljša Tjaša Guštin, ki je bila osma.

Ekipa 4. stopnje je zasedla odlično 2. mesto. Posamezno je navdušila Sara Letič, ki je premagala vso konkurenco in slavila 1. mesto. Klara Udovič je bila 9., 10. mesto pa sta si delili Maša Trampuš in Ana Gimpelj.

V 5. stopnji sta za zadovoljstvo poskrbeli Maja Zaman z vrhunskim prvim mestom ter prav tako Mojca Horvat Trunkelj z drugim.

Deklice so potrdile svojo dobro pripravljenost z več odličji. Morda ni bilo vse tako bleščeče kot na prvi tekmi v Brežicah, vendar smo lahko še vedno več kot zadovoljni z uspehi Novomeščank. Konec meseca jih čaka še zaključno in najpomembnejše državno prvenstvo. Držimo pesti.

N. Ž.