Gimnastično društvo Novo mesto

Pokal RUŠ (maj 2022)

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se ta vikend udeležila prvenstvenega tekmovanja za Pokal Ruš.

Prva stopnja je bila po številu deklic iz našega društva najbolj zastopana in je dosegla tudi najboljše rezultate. Tekmovanja se je udeležilo kar 12 deklic. Ekipa GD Novo mesto 1 je z osvojenim tretjim mestom stopila na zmagovalne stopničke (Paula, Eva, Zala, Ema, Mia), ekipa GD Novo mesto 2 je bila šesta (Iza, Neli, Naja, Eva, Zoja). Posamično so bile v 1. stopnji do 8 let med desetimi najbolje uvrščenimi kar tri deklice; Ema Škrbec je bila četrta, Eva Mihelič sedma in Iza Pekolj deveta. V 1. stopnji nad 8 let je Paula Jakše zmagala in stopila na najvišjo stopničko, njen uspeh  je dopolnila še Zala Zagorc, ki je bila šesta.

Deklice 2. stopnje so ekipno osvojile sedmo mesto (Naja, Sara, Ema, Zala), posamično je v kategoriji deklic nad 9 let Sara Berk osvojila sedmo, Špela Gašperšič pa osmo mesto.

Deklice 3. stopnje so ekipno osvojile osmo mesto (Ema, Sara R., Sara M., Valentina).

Četrta stopnja je bila ekipno tretja, deklice (Klara, Neža, Vita) so  osvojile bronasto medaljo. Posamično je bila najboljša Vita Dolinar z osmim mestom.

V 5. stopnji so deklice (Tija, Nika, Živa, Julija) za las zgrešile zmagovalne stopničke, saj so zasedle ekipno četrto mesto. Posamično se je najvišje uvrstila Tija Hočevar, ki je bila deveta.

V 6. stopnji sta tekmovali le dve deklici. Posamično je Tina Ovniček zasedla četrto mesto, ki je za desetinko točke zgrešila bronasto medaljo.

V mednarodni stopnji je prvič med mlajšimi deklicami nastopila osemletna Ema Lesjak in zasedla sedmo mesto. V kategoriji starejših deklic je odlično drugo mesto v mnogoboju osvojila Živa Tomažič, med kadetinjami pa se je Larisa Može predstavila samo na gredi, kjer je prejela drugo najvišjo oceno.