Gimnastično društvo Novo mesto

Uspešen začetek jesenskega dela gimnastične sezone

23.10.2011 | 09:00 (objavljeno na Lokalno.si)

Gimnastičarke novomeškega gimnastičnega društva TVD Partizan so včeraj zakorakale v jesenski del tekmovanj v tem letu. Po poletnem premoru so trdo trenirale in se pripravljale na zaključni del tekmovanj v tem letu. Pod svoje okrilje sta jih vzeli trenerka Katarina Bolković in njena pomočnica Mateja Zorko, kar je med dekleta prineslo Uspešen začetek jesenskega dela gimnastične sezonenekaj svežine in novih izzivov.

V Ljubljani je potekal Pokal Šiške, kjer se je zbrala večina slovenskih gimnastičnih društev. Tekmovanje se je začelo s precejšnjo zamudo in se nadaljevalo z nekaj tehničnimi napakami pri obdelavi rezultatov. Vendar pa se naše gimnastičarke niso pustile zmesti, saj so se dobro pripravile in se odlično odrezale na vseh štirih nivojih, kjer Novomeščanke nastopajo.

V četrtem nivoju so se dekleta ekipno uvrstila na četrto mesto, posamično se je najbolje odrezala Pija Kapš, ki je dosegla 8. mesto.

Tretji nivo je bil za Novomeščanke srebrno obarvan. Ekipno so zasedle drugo in sedmo mesto. Med posameznicami so blestele Neva Kovač, ki je bila 2., Maša TrampuUspešen začetek jesenskega dela gimnastične sezoneš, ki je bila 4., in Mojca Horvat Trunkelj, ki se je zavihtela na 6. mesto.

V drugem nivoju so deklice zasedle ekipno 4. mesto. Posamično je bila najuspešnejša Klara Udovč, ki je bila 3.

Prvi nivo je bil najžlahtnejši za Novomeščanke. Ekipno so bile močnejše od vseh ekip in osvojile zlato medaljo. Tjaša Guštin in Veronika Sadek sta med posameznicami stopili na zmagovalne stopničke, in sicer na 2. in 3. mesto. Takoj za njima pa je bilaLoti Špes, ki je zasedla 4. mesto.

Dobri rezultati so pozitivna vzpodbuda za nadaljnje delo tekmovalk gimnastičnega društva TVD Partizan, saj jih že čez slab mesec čaka državno prvenstvo v Mariboru.

Igor in Nina Kovač