Gimnastično društvo Novo mesto

Uspešen zaključek sezone za Gym Novo mesto

3.6.2013 | 09:40 (objavljeno na Lokalno.si)

V nedeljo je v Ljubljani potekal Pokal Slovenije v organizaciji Gimnastične zveze. Tekmovanje se je odvijalo v slovenskem gimnastičnem centru v Šiški. Na Pokal so se odpravile tudi novomeške gimnastičarke. Prve so tekmovale najmlajše deklice v 1. stopnji,

Uspešen zaključek sezone za Gym Novo mestokjer se je pomerilo največ tekmovalk. Dolenjske gimnastičarke so imele v tej kategoriji kar tri ekipe med katerimi je njihova prva ekipa osvojila ekipno 3. mesto, ostali dve pa 6. in 7. mesto. Med posameznicami je bila najuspešnejša Ana Korbar na 5. mestu, tik za njo se je uvrstila Ema Udovič.

Tokrat najuspešnejše tekmovalke dolenjskega društva so bile gimnastičarke v 2. stopnji. Ekipno so osvojile žlahtno 1. mesto, druga ekipa pa 6. mesto. Med posameznicami sta zasijali Neža Erpič na 2. in Lana Oberč na 3. mestu. Nina Črtalič in Živa Guštin sta si delili 5. mesto.

Novomeške gimnastičarke so se na tekmovanju v 3. stopnji ekipno zavihtele na odlično 2. mesto. Prav tako je med posameznicami Tjaša Guštin prejela srebrno medaljo. Neža Brkopec in Pia Primc sta si delili 9. mesto.

4. stopnja je bila za tekmovalke iz Novega mesta ekipno zopet srebrno obarvana. Maša Trampuš in Sara Letič pa sta si delili 3. mesto med posameznicami.

V 5. stopnji tokrat zaradi poškodb niso imeli ekipe. Barve Gimnastičnega društva Novo mesto sta tako zastopali le dve tekmovalki, ki sta svoje delo odlično opravili. Maja Zaman je bila 3., Mojca Horvat Trunkelj pa je zasedla 7. mesto.

Prejšnji teden je potekalo Odprto prvenstvo Zelene jame. Zaradi tehničnih težav organizatorja vam rezultate s te tekme sporočamo tokrat. Pohvaliti moramo gimnastičarke 2. stopnje, ki so osvojile ekipno 1. mesto. Neža Erpič je bila odlična 3., Nina Črtalič in Živa Guštin sta bili 4. in Lana Oberč 8. Uspešne so bile tudi deklice v 3. stopnji, obarvale so se srebrno. Najboljše med posameznicami sta bili Loti Špes na 4. mestu in Tjaša Guštin na 5. mestu. V 4. in 5. stopnji so bile najuspešnejše posameznice Sara Letič na 5. mestu (4. st.), Maja Zaman je dosegla odlično 2. mesto (5. st.), Mojca Horvat Trunkelj pa 10. mesto (5. st.).

GYM Novo mesto