Gimnastično društvo Novo mesto

Uspešne tako novomeške kot krške gimnastičarke

15.5.2011 | 07:20  (objavljeno na Lokalno.si)

Uspeha so bile seveda najbolj vesele tekmovalke. Na sliki novomeške gimnastičarke.

Koper – Na včerajšnji tekmi za pokal Kopra so svoje spretnosti dokazale tako krške kotUspeha so bile seveda najbolj vesele tekmovalke. Na sliki novomeške gimnastičarke. novomeške gimnastičarke. V nadaljevanju vam ponujamo zapisa obeh klubov, ki sta na svoje tekmovalke upravičeno ponosna.

Selekcije telovadke 7. stopnje Gimnastičnega društva Rain Krško so v soboto, 14. maja 2011 nastopile na 16. pokalu Kopra v Kopru na prvenstveni tekmi GZS za kvalifikacijski nastop na DP 2011. Nastopile so telovadke Urška Štus, Ana Vodeb, Lara Žibert in Nastja Modic v 7. stopnji nivojskega tekmovalnega sistema GZS.

REZULTATI:

7. stopnja – ekipno Rain Krško – 1. mesto

Posamezno:

2. mesto – Urška ŠTUS

3. mesto – Ana VODEB

4. mesto – Lara ŽIBERT

5. mesto – Nastja MODIC

Koprsko sonce sijalo za novomeške gimnastičarke

Dekleta, ki pridno trenirajo v novomeškem klubu TVD Partizan, so bila nagrajena za ves vložen trud tekom leta. Na tekmi Pokal Kopra so ekipno na vseh štirih nivojih, kjer tekmujejo, osvojile medalje, prav tako so bile odlične posamično.

Najmlajša dekleta so ekipno zasedle odlično prvo mesto. Med šestindvajsetimi posameznicami v tem nivoju, je Veronika Sadek dobila srebrno medaljo, Loti Špes pa bronasto. Lora Eržen je bila šesta, Tjaša Guštin sedma in Ana Šeruga osma.

Dekleta, ki tekmujejo v drugem nivoju, so osvojile ekipno drugo mesto. Danes je v tem nivoju tekmovalo 19 gimnastičark in med njimi je bila Klara Udovč četrta, Sara Burgar osma in Ajda Turk deseta.

Tudi tretji nivo je bil za Novomeščanke zlato obarvan. Njihova prva ekipa je bila premočna za vso konkurenco, gimnastičarke v drugi ekipi pa so bile četrte. Posamezno se je med triindvajsetimi tekmovalkami najbolje odrezala Pika Polonca Klančičar, ki je bila tretja. Neva Kovač je bila četrta, Maša Trampuš peta, Mojca Horvat Trunkelj šesta in Jasna Potočar osma.

Najizkušenejše tekmovalke TVD Partizan so nastopile v četrtem nivoju in zasedle odlično drugo mesto. Melisa Mantelj in Pija Kapš sta si v posamični razvrstitvi delili sedmo mesto, Maja Zaman pa je bila deveta. Tekmovalo je dvajset deklet.

Pohvaliti moramo organizatorje tekmovanja, saj je bilo za dekleta lepo poskrbljeno. Tekma je minila brez zapletov in težav pri obdelavi podatkov. Vse tekmovalke so dobile tudi simbolično darilo in malico.

Sedaj naše gimnastičarke čez štirinajst dni čaka še težka tekma Pokal Zelene jame. Nato si bodo zasluženo odpočile in pripravljale za tekmovanja v jesenski sezoni.

Igor in Nina Kovač